Decoration

A Lifestyle-Driven Design for a Fashionable Family

interiorzine– “Light-filled, minimalist surfaces and subtle textures form the white-ish backdrop of an Instagram-able space for this dynamic family residence.” – Lorène Faure, co-founder of Bean Buro.

We designed an elegant residence for a dynamic family with young children in Hong Kong. We desired to create a minimal and natural ‘Instagram-able’ home that reflects the parents’ fashion blogging, trendy and healthy lifestyles.

The materials palette is natural and simple, with tasteful luxurious accents of leather and metal details in the bespoke joinery. Light-filled, minimalist surfaces and subtle textures form the white-ish backdrop of an Instagram-able space.

Inspired by the Japanese Genkan (a traditional Japanese entryway for a house), our concept was to create a timber-lined foyer as a moment to slow down, take off your shoes on a stone floor, before entering the apartment on a softer timber floor. The foyer’s timber slats create a visually porous effect, which results in a layered effect of the apartment’s main dining and living space.

The dining room set is curated with a pendant light, a timber table, and a built-in seat on one side, especially appropriate for the toddlers who are siblings and could sit together. A pair of full height storage on either side of the corridor creates an architectural feature in the apartment’s centre

The corridor is designed with a dropped plasterboard ceiling with a curved corner. The bespoke bedroom doors also resonate the ceiling’s curve with a curved corner on the door. The children’s room is an ’empty canvas’ for flexible lose furniture. It has an openable folding partition to extend the play area into the corridor, effectively eradicating the apartment’s dead space.

Bean Buro team: Lorène Faure, Kenny Kinugasa-Tsui, Kirk Kwok, Kyla-Val Azar, Linda Sze-To, Stephanie Ma; Main contractor: Kanishi Koncept Company Limited; Client: Private;

Related Articles

Back to top button